Mannskapet

I 2012 realiserte Kaptein-Svein endelig drømmen om å cruise rundt i Karibien med sin egen seilbåt, Clitoria. Som fast mannskap hadde han med seg Ingrid, sine to yngste barn og en gammel venn. Her kan du lese litt om Clitoria-crewet:

Kaptein
Svein Peder Fylling
Clitoria-mannskapet_Svein2.1

Clitoria-mannskapet_Svein
Født: 14.01.58
Fødested: Langevåg, Sula
Kallenavn: MacGyver

Vår helt egen sunnmøring og MacGyver. Fra sin bilinteresse og ingeniørutdanning har han stor teknisk innsikt, og fikser det som fikses kan. Når ting går i stykker her om bord – langt ute til havs – finner han alltid en løsning, og trengs det fagfolk, holder nødløsningen hans til vi kommer i land. Kapteinen er dyktig og tilbakelent, og vi føler oss alle trygge på ham. Når det blåser som verst – den sterke stormen vi møtte på i Nordsjøen i 2012 for eksempel – aner han råd og beholder alltid roen, sin brytekamp med roret til tross. Så lenge kapteinen beholder fatningen, gjør som regel vi andre det også.

Han rager 192 cm over bakken, og med sine brede skuldre og bustete bryn kan han ved første øyekast ligne på en sint russisk mafiaboss. Men sannheten er at denne morsomme og joviale bygdegutten er veldig hjelpsom og snill som et lam. Nå skal det sies at dette ikke gjelder dersom du skulle finne på å true ham eller noen han er glad i, da vekker du løven i ham …

Som oftest er han i godt humør, og blir smørblid om du gir ham Irish Coffee og en sigar.

Stuert
Ingrid Mogstad Fylling
Clitoria-mannskapet_Ingrid2

Clitoria-mannskapet_Ingrid
Født: 14.05.67
Fødested: Stavanger
Kallenavn: Spice Girl

Matentusiasten fra det ekstremt ytre Egenes (les: Kvernevik, også kjent som Vigå) har en kryddersamling som kan konkurrere med de beste gourmetrestauranter, og hun kan aldri få nok og kjøper stadig inn mer krydder.

Hennes helt egen evne til å si akkurat det som faller henne inn har frembrakt mye latter og også frustrasjon her om bord. Kremutsagn og gastronomiske opplevelser, her har du kokka som kan underholde!

Dekksgutt
Birk Fylling
Clitoria-mannskapet_Birk Clitoria-mannskapet_Birk2
Født: 03.09.96
Fødested: Stavanger
Kallenavn: The Lady Killer

Sett bakfra ser han ut som en hakket mindre versjon av Svein Peder, men ikke la deg lure, det er nemlig den staute sønnen hans, Birk. Gutten har blitt mann og skal bli minst like høy og kraftig som sin far.

The Lady Killer har glimt i øyet, hvilket ikke gikk to eldre damer på Key West hus forbi. Damene kom i snakk med mamma og sa at hun måtte passe godt på, for ‘at the age of 16, he’s already a lady killer’, sa de.

Birk er ikke bare intelligent og skoleflink, men også en veldig likendes kar, akkurat som sin far. Men det største skillet mellom de to, må være Birks forkjærlighet for gaming. Gjenforeningen mellom Birk og Monsteret (PC-en hans) etter 10 mnd. fra hverandre, er nok et syn verdt å få med seg.

Som gamer har han latterlig god kondisjon og har dessuten vært fotballkeeper i mange år. Tegning er en av hovedinteressene, og fantasien hans kjenner ingen grenser. Gitar har også fått plass på hans liste over interesser i nyere tid. Han har fått høre at om man skal dra damer, må man spille gitar …

Det går ikke én dag uten at Birk quoter minst ett sitat fra en film, et spill, eller fra internett. Dette er for øvrig en felles interesse og søskenaktivitet mellom ham og Anka. Du kan kanskje kalle Anka (meg) tvillingen som ble født fire år tidligere. Morsomt er det, men også litt creepy når de to quoter diverse sitat i lag og dessuten fullfører setningene til hverandre. Mamma Ingrid er oppriktig bekymret.

Som liten samlet unge og lovende Fylling på pinner og sprang rundt og fektet med disse. I senere tid har han oppgradert til å samle på ekte sverd. Vi konkluderer med at han var en ninja i sitt tidligere liv.

Dekksgutt – med pupper
Anka Fylling
Clitoria-mannskapet_Anka3  Clitoria-mannskapet_Anka2
Født: 27.08.92
Fødested: Stavanger
Kallenavn: Soppen

Det var selvfølgelig Ingrid, rett på sak som hun er, som presterte å si «du ser ut som en sopp» da hun først så meg med den hvite lua med en litt cupcake-aktig fasong. Siden har de andre i mannskapet hunget seg på.

Hovedinteressen er musikk og det går ikke en dag uten at jeg traller og synger. I båten har vi ikke bare én gitar, ikke bare to, men tre! Bra for meg som spiller, for når strengene ryker trenger jeg ikke stresse med å bytte strenger, jeg kan heller bytte gitar i stedet.

Jeg, som min far, liker å gå min egen vei og gjør ting på min måte. Selv forstår jeg ikke hvorfor jeg til stadighet blir kalt sær, men jeg må innrømme at når noe blir gjentatt ofte og av ulike personer, ligger det kanskje en sannhet i det …

Perfeksjonist når det kommer til eget arbeid, godt sovehjerte, setter stor pris på kjekt-å-vite-fakta. Digger mango og ananas, kan aldri få nok, dette gjelder også friskt vann.

Yndlingsboken for tiden er Shantaram av Gregory David Roberts, favorittfilmen Howl’s Moving Castle av Hayao Miyazaki, og hva musikk angår spiller jeg mye Paul Simon, Billy Joel og Brandi Carlile i disse dager.

Det er ikke alltid like lett å skrive om seg selv, så her er sitatene jeg fikk da jeg spurte mine foreldre om råd:

«Hulder med en fortryllende vakker stemme.» – Ingrid

«Dro ut som dekksgutt med pupper, men kommer hjem som erfaren seilerqvinde.» – Svein

Dekksgutt
Tore Andre Øglænd

Clitoria-mannskapet_Tore3
Clitoria-mannskapet_Tore
Født: 24.11.69
Fødested: Stavanger
Kallenavn: Sami Ednan

Vi holdt alle på å ramle av stolen første gang Tore dro frem sameluen sin og showet og sang Sami Ednan for oss. Det finnes ikke vondt i denne karen. Han liker å få folk til å le og har ofte en inntertier-kommentar på lager. Humoren er riktig nok knusktørr, men vi kan ikke la være å humre av vitsingen hans.

Bortsett fra Sami Ednan, blir Tore Andre ganske enkelt kalt Tore her om bord. Han Andre – pun intended – ble lagt igjen hjemme. Tore har faktisk lagt igjen ganske mye. Røykevanene blir for eksempel ikke med ham når vi kommer tilbake til Stavanger, og det gjør heller ikke mye av magen. Den bedre halvparten står igjen.

Musikk spiller vi av døgnet rundt her om bord, da det fort kan bli kjedelig til sjøs. Selv om iPoden har flere tusen sanger innpå, er dette likevel ikke nok. Vi har hørt alle sangene minst ti ganger, og kjenner at det skal bli godt å komme hjem og oppdatere spillelista. Noen sanger og artister blir spilt vesentlig mer enn andre, og Boney M er blant Tores favoritter. «Du våger ikke å sette på Boney M eller Mods’, har jeg hørt meg selv utbryte når jeg har sett ham plukke opp iPoden. Han har også forsøkt å frelse oss til å digge Stavangerensemblet.

Selv om han ikke alltid varierer like mye i musikkveien, er Tore på mange måter enkel å ha med å gjøre. Han har stort sett et smil om munnen og gjør seg slett ikke vanskelig. Øl og en biff og dagen er made.

2 kommentarer om “Mannskapet

  1. …når en er på sjøen, og har seilt igjennom noen bølger, er det kanskje greit at i det minste vitsene er «knusktørre» …?
    -Kunne vært kjekt å møtt det «Mannskapet», men nå er jeg/vi på Granka, så da så …
    A/S Sulamitten

Legg igjen en kommentar