Happy Island! – 22.03.13

På vei til Union Island.Birk og Elise spiller Backgammon.

På vei til Union Island.
Elise og Birk spiller Backgammon.

Vi møtte som nevnt ‘Odessa’ på Carricaou, og siden vi skulle samme vei, bestemte vi oss for å slå følge. Fredag 22. mars dro vi fra den lille øya, og ankom Union Island bare noen timer senere. Kapteinen gliste stort da vi nærmet oss ankringsplassen i Clifton og han hadde lagt ned kikkerten etter å ha fått bekreftet sin mistanke, for tror dere ikke vi så ‘Carmensita’! Og når vi snakker om folk som er overalt: vi møtte også igjen polakken, Pawel.

Pawel og meg.

Pawel og meg.

Ved ankringsplassen ligger et hotell som heter Anchorage & Yacht Club, og det viste seg faktisk at det er en siddis som driver hotellet: Linn Svendsen, veldig koselig dame.

Oss og Linn.

Oss og Linn.

Haibassenget ved Anchorage & Yacht Club.Legg merke til haien nede til venstre.

Haibassenget ved Anchorage’.
Legg merke til haien nede til venstre.

Første kvelden spiste vi middag på Anchorage & Yacht Club sammen med Bjørn og Nancy og lokale Shermel og hennes østerrikske kjæreste, Bascal.

Middag på Anchorage'.

Middag på Anchorage’.

Birk spikker sin egen tannpirker.

Birk spikker sin egen tannpirker.

Neste dag gikk vi ut på byvandring og sjekket ut det fargerike sentrum.

Tore og Birk på byvandring.

Tore og Birk på byvandring.

Fruktbod i sentrum.

Fruktbod i sentrum.

Taxibåter.

Taxibåter.

På lørdagen ble jeg med Wilczek-brødrene å snorkle like utenfor ankringsplassen. Jeg for min del så mange fargerike ‘akvariumsfisker’, en liten blekksprut og to hummer.

Like ved revene ligger for øvrig Happy Island, en bitteliten øy bygd av konkylier. Det var lokale Janti Ramage som for over ti år siden bestemte seg for å bygge sin egen øy. Med årene har han bygd på mer og mer, og nå har øya fått en passe størrelse og er blitt riktig fin. På øya finnes gode muligheter for dingyfortøying, godt med sitteplasser, toalett og ikke minst en koselig, liten bar som Janti driver selv.

Happy Island.

Happy Island.

Etter snorklingen bestemte vi oss naturligvis for å ta en drink, eller to, eller tre, på den unike øya. Piña Colada’en var perfekt: smakfull og forfriskende – ikke for søt slik mange av dem ofte er. Litt utpå kvelden kom vi i snakk med de asiatisk-amerikanske jentene, Grace, Angela, Yunah og Katherine. De bor for øyeblikket på Grenada, da deres ektemenn studerer der, og var på en dagstur til Union Island. Katherine er fotograf, og er veldig flink til å ta bilder. Sjekk gjerne ut bloggen hennes! Litt senere kom Clitoria-crewet og vi ble på Happy Island til det ble mørkt og vel så det.

De asiatiske jentene og Lukas og meg.(Creds to Katherine Fung. Check out her blog, she's amazing: http://katherinefung.blogspot.com/)

De asiatiske jentene og Lukas og meg.
(Creds to Katherine Fung)

Happy_Island_AnkaOgLukas

Creds: Katherine Fung

Etter Happy Island-besøket dro ‘Clitoria’- og ‘Carmensita’-crewet sammen med Shermel og Bascal på karaoke i utkanten av byen. Noen var mer ivrige enn andre. Shermel og Birk var aktive og kjempeflinke å synge, men alle innslagene imellom satte jeg ikke like stor pris på. Til slutt måtte jeg gi tapt for Jon Blund og sovnet i stolen. Karaoke er ikke for alle …

Våre dager på Union Island var riktig fine og avslappende. Sentrum er fargesprakende og gjør en i godt humør, Happy Island er virkelig noe for seg selv, og grunnleggeren Janti er en skikkelig fin fyr, Anchorage & Yacht Club har veldig god mat og det samme må jeg si om Lambi’s, hvor jeg prøvde Lambisnegle for første gang – kjempegodt! Bare synd vi ikke fikk prøvd ut kiteskolen, men det får man ta igjen neste gang!

– Anka

Advertisements

2 thoughts on “Happy Island! – 22.03.13

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s